Popoldanski tečaj

PRIČELI SMO S PRIJAVAMI V POLETNE POČITNIŠKE PROGRAME 2023

5 URNI POPOLDANSKI POČITNIŠKI PLAVALNI TEČAJ

dva tečaja v vsakem terminu: 
od 16 do 17 ure
od 17 do 18 ure

Popoldanski 5 urni počitniški plavalni tečaj je namenjen vsem otrokom od 4. leta starosti dalje (2019 in starejši). Izvajamo vse programe učenja plavanja, od plavalnega vrtca do nadaljevalnih tečajev plavanja.

 

Program poteka vsak dan v popoldanskih urah od ponedeljka do petka – 1 termin = 5 ur (po 60 min) učenja plavanja. Spodaj so navedeni termini.

Cilj 5 urnih plavalnih tečajev – Tivoli 2023

Če se tečaja na primer udeleži petletnik, ki ne mara preveč potapljanja glave in vode čez obraz, je cilj, da otrok brez težav brodi po vodi globoki do vratu, da z veseljem potopi glavo, da pobira različne potopljive predmete z dna in da brez pomoči lebdi na vodi na trebuhu in hrbtu, da spozna osnovne udarce in zaveslaje prsno in kravl, morda tudi hrbtno in pod vodo odplava nekaj metrov ter varno skoči v vodo na noge.

Nekateri otroci potrebujejo več časa, da osvojijo zgoraj navedeno. Običajno vse to osvojijo v 5 do 15ih urah tečaja.

Če se tečaja udeleži sedemletnik, plava žabico z glavo iz vode, pa je cilj enotedenskega tečaja, da bo otrok znal pravilno izdihovati v vodo in tako plaval prsno tehniko, da bo osvojil osnove kravl tehnike z izdihom v vodo, da bo znal plavati hrbtno in varno skočiti v vodo na noge ter na glavo.

Starši bodo tako veliko bolj sproščeno opazovali igro svojih otrok v vodi, če vedo, da je otrok prilagojen na vodo in da se bo v primeru, da mu spodrsne in se potopi pod vodo, znal brez težav najti tla pod nogami in brez stresa dvigniti glavo iz vode.

Česa se bomo učili?

Učenje poteka po našem lastnem programu učenja plavanja za otroke, ki vključuje vse osnovne elemente učenja plavanja. Že najmlajše v začetku učimo osnove vseh treh tehnik plavanja. Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in opažanj smo ugotovili, da tisti otroci, ki se učijo hkrati tudi osnove kravla in hrbtnega, hitreje osvojijo tudi prsno. Ta tehnika je za otroke najtežja tehnika. Poleg omenjenega pa so pri tem načinu učenja otroci veliko bolje prilagojeni na vodo. Položaj v vodi na hrbtu je pri tem programu dela, kmalu zelo domač. Tako naši štiri in petletniki kaj kmalu plavajo posamezne vaje kravl, hrbtno in prsno tehnike.

Vse to bomo počeli v majhnih homogenih skupinah, ki vključujejo od 3 do 6 otrok. Otroke bomo razdelili v skupine glede na znanje in starost otrok. Skupine vodijo naši najboljši in odlični učitelji plavanja.

Tečaji potekajo v notranjem šolskem bazenu Tivoli, kjer je vedno topla voda in kjer nas slabo vreme nikoli ne bo zmotilo.

Termini popoldanskih tečajev plavanja:

POPOLDANSKI počitniški plavalni tečaji se bodo izvajali 5 tednov. Pričnejo se 26.6.2023 in se zaključijo 28.7.2023. Izbirate lahko posamezen termin, lahko tudi več terminov zaporedno, ali znotraj danih terminov. Za vsak naslednji termin je cena še ugodnejša.

Izvajali bomo dva tečaja v vsakem terminu:
od 16.00 do 17.00 ure od PONEDELJKA do PETKA
od 17.00 do 18.00 ure od PONEDELJKA do PETKA

Termini:

TERMINTRAJANJE
1. TERMIN26 06. - 30. 06. 2023
2. TERMIN 03. 07. - 07. 07. 2023
3. TERMIN 10.07. - 14. 07. 2023
4. TERMIN17 07. - 21. 07. 2023
5. TERMIN24. 07. - 28. 07. 2023

Za otroke bodo skrbeli naši najboljši licencirani učitelji in trenerji plavanja, ki imajo bogate izkušnje z vodenjem tovrstnih programov. Skupino od 3-5 otrok bo vodil en izkušen učitelj plavanja.