Celodnevni tečaj plavanja

CELODNEVNE AKTIVNE POČITNICE s 15 urnim TEČAJEM PLAVANJA, bazen TIVOLI

Celodnevni plavalni tečaj  med poletnimi počitnicami je primeren za otroke stare od 5 do 12 let (letnik od 2010 do julij 2018). Izvajamo vse programe učenja plavanja, od začetnih do nadaljevalnih tečajev. Za mlajše otroke, za katere celodnevni program ne bi bil še primeren, pa izvajamo tudi popoldanske tedenske plavalne tečaje – več tukaj 

Zakaj na celodnevni plavalni tečaj v TIVOLI?

Program učenja plavanja poteka na notranjem bazenu, kjer so stalni pogoji za izvedbo tečaja plavanja, ne glede na vreme, a brez skrbi, ker so počitnice in poletje, bomo ostali čas izkoristili tako, da bomo čim več časa preživeli v naravi, v parku, na igriščih, kjer bomo izvajali organizirane igre, košarko, nogomet, odbojko, badminton,…

V primeru slabega vremena, plavalni tečaji potekajo nemoteno, za druge aktivnosti pa imamo na razpolago veliko notranjo telovadnico, kjer bomo izvajali vse aktivnosti (štafetne igre, spretnostne poligone, kvize, …) .

Cilj tedenskih plavalnih počitnic Tivoli 2023

Če se tečaja na primer udeleži petletnik, ki ne mara preveč potapljanja glave in vode čez obraz, je cilj v tedenskem celodnevnem tečaju, da otrok brez težav brodi po vodi globoki do vratu, da z veseljem potopi glavo, da pobira različne potopljive predmete z dna in da brez pomoči lebdi na vodi na trebuhu in hrbtu, da spozna osnovne udarce in zaveslaje prsno in kravl, morda tudi hrbtno in pod vodo odplava nekaj metrov ter varno skoči v vodo na noge.

Če se tečaja udeleži sedemletnik, ki plava žabico z glavo iz vode, pa je cilj enotedenskega tečaja, da bo otrok znal pravilno izdihovati v vodo in tako plaval prsno tehniko, da bo osvojil osnove kravl tehnike z izdihom v vodo, da bo znal plavati hrbtno in varno skočiti v vodo na noge ter na glavo.

Starši boste tako veliko bolj sproščeno opazovali igro svojih otrok v vodi, če boste vedeli, da je otrok prilagojen na vodo in da bo otrok v primeru, da mu spodrsne in se potopi pod vodo, znal brez težav najti tla pod nogami in brez stresa dvigniti glavo iz vode.

KJE BOMO IZVAJALI POLETNE CELODNEVNE PROGRAME?

Vse poletne počitniške programe bomo izvajali v Tivoliju, plavalne tečaje v šolskem bazenu, ostale aktivnosti pa v telovadnici znotraj bazenskega kompleksa in pa na zunanjih površinah, igralih in igriščih parka Tivoli.

KAJ BOMO POČELI?

– v zagotovljenem 15-urnem tečaju plavanja* osvajali nova plavalna znanja,
– raziskovali park Tivoli
– ustvarjali iz različnih materialov, izdelovali zapestnice, igrali družabne igre …,
– se pomerili in navijali v štafetnih igrah, nogometu, košarki, med dvema ognjema …,
– igrali nogomet in košarko
– se igrali že skoraj pozabljene skupinske igre (trden most, zemljo krast, ristanc, gumitvist …),
– navezovali nova prijateljstva.

Vse dejavnosti bodo potekale v majhnih homogenih skupinah, predvsem pa bomo imeli poudarek na učenju in izpopolnjevanju znanja plavanja, zato bodo skupine v vodi velike od 3 do 6 otrok na izkušenega in strokovno usposobljenega ter licenciranega učitelja plavanja. Vsak dan vas bomo obveščali o dogodivščinah in razveseljevali s slikami, ki jih bomo poslali na vaš elektronski naslov. Kosilo bo vključevalo glavno jed in solato.

Celodnevni plavalni tečaj poteka:

od 7.30 do 8.15 sprejem otrok (jutranje animacije in igre)
od 8.30 do 9.30 učenje plavanja v skupinah po lastnem programu *
od 9.30 do 11.00 igre na prostem
od 11.00 do 12.00 učenje plavanja v skupinah po lastnem programu *
od 12.30 kosilo**
do 13.45 počitek, kreativne delavnice, skupinske igre
od 13.45 do 15.00 učenje plavanja v skupinah po lastnem programu * in igre v vodi
ob 16.00 in 16.30 odhod otrok (+popoldanske animacije)

Vse dejavnosti bodo potekale v majhnih homogenih skupinah, predvsem pa bomo imeli poudarek na učenju in izpopolnjevanju znanja plavanja, zato bodo skupine v vodi velike od 4 do 7 otrok na izkušenega in strokovno usposobljenega ter licenciranega učitelja plavanja. Na bazenu in pri ostalih animacijah bo z otroki tudi pedagoški vodja programov. 

*Ker bomo program učenja plavanja izvajali v notranjem bazenu s toplo vodo, lahko vsak termin zagotovimo 15 urni tečaj plavanja ne glede na vremenske pogoje zunaj.
** V ceno je vključeno kakovostno kosilo (glavna jed + solata). Dopoldansko malico in prigrizek za popoldan pa otroci prinesejo s seboj – kar radi jedo.


TERMINTRAJANJE
1. TERMIN26 06. - 30. 06. 2023
2. TERMIN 03. 07. - 07. 07. 2023
3. TERMIN 10.07. - 14. 07. 2023
4. TERMIN17 07. - 21. 07. 2023
5. TERMIN24. 07. - 28. 07. 2023